Massage gezonde Ontspanning

Belangrijkste hulpmiddel massage: handen masseur

Massagetechnieken verschillen van zacht strelen tot en met flink knijpen, kneden en drukken, rekken en trekken. Het belangrijkste instrument van de masseur? Handen!
Een massage ondergaan is niet altijd aangenaam afhankelijk van de gebruikte massagetechniek.
Het is daarentegen het resultaat dat telt. Over het algemeen voelt een massage fijn. Echter, wie mooi wil zijn of zich beter voelen, moet soms even pijn leiden. Massage en hiermee de aandacht voor uzelf en uw lichaam doen alleen al goed en komen de lichamelijke en geestelijke gezondheid ten goede.

Massagetechnieken: fijne kneepjes van masseur

Een heel scala aan massagetechnieken staat een masseur ter beschikking om u te verwennen, pijn te verminderen of nieuwe energie te geven.

Onder massagetechnieken vindt u meer informatie over ‘fijne kneepjes’ die een masseur toepast.

  • zachte massagetechnieken: cirkelen, duimrol, effleurage, schommelen, vederlicht strijken;
  • stevige massagetechnieken: handdruk, harken, knijpen, open trekken, petrissage, rekken, tampotement, trekken, wringen;
  • drukpuntmassage en duimmassagetechniek.

Tip

Contra-indicatie massage

Voor u een massage ondergaat, laat de masseur weten of en welke medicijnen u gebruikt en of u aandoeningen als bijvoorbeeld hoge bloeddruk of suikerziekte heeft. Dit kan een zogenoemde contra-indicatie zijn voor een massagebehandeling. Een bekwame masseur zal weten welke massagetechnieken minder goed te combineren zijn met bepaalde medicijnen of aandoeningen.


Klik op de volgende foto’s om meer over deze massagetechnieken te lezen: