Massage gezonde Ontspanning

NAET therapie als oplossing voor allergieën

Sinds een paar jaren komen er steeds meer NAET therapeuten. De NAET therapie is een alternatieve therapie die voor veel mensen de oplossing is geweest als zij alles al hebben geprobeerd om af te komen van hun allergieën. Maar wat is NAET precies? En werkt het echt?


Als de NAET therapie bij u aanslaat is dat een permanente oplossing bij allergieën

Definitie NAET

Een allergie wordt vanuit de oosterse visie gezien als een blokkade in de energiebaan. De hersenen geven een waarschuwing af als u in aanraking komt met een substantie waarvan het lichaam denkt dat deze gevaarlijk is voor het lichaam. Als gevolg reageert het lichaam op deze blokkade door de reactie die de meeste mensen hebben bij een allergie. Denk aan prikkende en/of rode ogen, een lopende neus, niezen of een benauwd gevoel. Die substantie of allergeen blokkeert dan de energiebaan.

NAET staat voor Nambudripad’s Allergy Elimination Techniques. Dr. Devi Nambudripad heeft de NAET therapie ontwikkeld. Vertaald naar het Nederlands staat NAET voor Nambudripad allergie eliminatie-technieken. De NAET therapie is een alternatieve geneeswijze die vanuit een holistische visie uitgaat van een oosterse geneeswijze. Dat betekent dat de aandacht ligt op het vinden van de oorzaak van de klacht. Dat doet de therapeut door te kijken naar uw eet- en leefpatroon. Vanuit de oosterse visie op massage gelooft men dat er onzichtbare energiebanen in ons lichaam lopen die in verbinding staan met onze organen.

NAET therapie behandeling

Bij de NAET therapie wordt u in aanraking gebracht met de substantie waarvoor u allergisch bent. Vervolgens probeert de therapeut via drukpuntmassage (acupressuur) de blokkades die ontstaan door de allergie in deze onzichtbare energiebanen weer op te heffen. Dat doet de therapeut door de drukpunten naast de ruggenwervel te masseren. Op die manier wordt het lichaam door NAET therapie weer in balans gebracht. Vervolgens dient de patiënt 20 minuten lang te blijven liggen zonder daarbij zijn benen of armen te kruisen. Dit om het lichaam te laten wennen aan de nieuwe situatie. Thuis mag de patiënt 25 uur lang niet met de stof waarvoor hij of zij allergisch voor is in aanraking komen.

Hier is een lijst met alle NAET therapeuten in Nederland.

Video NAET therapie

Wellicht is de beschrijving van de behandeling lastig te volgen. Bekijk de video hierboven waarin precies wordt voorgedaan hoe de NAET therapie wordt uitgevoerd.

Vergoeding NAET therapie

De NAET therapie valt onder de alternatieve geneeswijzen. Veel zorgverzekeraars vergoeden tenminste een deel van de kosten voor alternatieve geneeswijzen. Ga na bij uw eigen zorgverzekeraar of dit voor u ook het geval is. Op de website van uw zorgverzekeraar of in uw polis is dit snel na te kijken.

Kritiek op de NAET therapie

Zoals op elke alternatieve geneeswijze zijn er sceptische geluiden rondom de NAET therapie. De NAET therapie zou volgens deze sceptici niet voldoen aan de beginselen van fysiologie, pathologie, anatomie of de natuurkunde. Lees de kritiek op de NAET therapie.


Ga terug naar de startpagina van Massage-gezonde-ontspanning.