Massage gezonde Ontspanning

Masseur als beroep?

Wie masseur wil worden, kiest een beroep met veel mogelijkheden om zelf richting in te kiezen. Voor wie masseur als beroep kiest zal meestal een HBO-opleiding moeten volgen.

Wanneer u het masseren tot op professioneel niveau onder de knie wilt krijgen, zult u een uitgebreide massageopleiding moeten volgen. Tijdens deze massageopleiding zult u de kennis van het masseren gaan verdiepen. U gaat verschillende aspecten en soorten massage leren plus de achtergronden daarvan, zodat u elk type massage tot in de puntjes beheerst. Tijdens een massageopleiding is een goede verhouding tussen theorie en praktijk van belang en is het prettig wanneer u een inspirerende en deskundige trainer treft.

Een massageopleiding op Hbo-niveau is beroepsgericht. Dat wil zeggen dat u wordt opgeleid tot een veelzijdige massage therapeut die in staat is een professionele eigen praktijk te beginnen. Een HBO opleiding tot holistisch massagetherapeut duurt ongeveer 4 jaar. Er wordt tijdens de massageopleiding veel aandacht besteed aan onder meer vakbekwaamheid, kennis van lichaamsstructuren, toepassing van technieken en persoonlijke ontwikkeling.

De toelatingseisen voor een dergelijke opleiding zijn minimaal een diploma op Havo-niveau of een diploma van een introductie cursus die u ook vaak na inschrijving aan hetzelfde instituut nog kunt volgen. De kosten voor deze opleiding komen op zo’n 2750 Euro per jaar. Als massagetherapeut kunt u problemen in het bewegingsstelsel helpen oplossen of verlichten.