Massage gezonde Ontspanning

Hondenmassage: Uw hond eens goed verwennen

Hondenmassage vervangt niet het bezoek aan de dierenarts

De luxe van een masseur is niet alleen voor mensen weggelegd. Ook voor uw hond, kat, cavia of zelfs reptiel is het mogelijk een masseur in te schakelen. Hierbij is de hondenmassage wellicht het meest bekend.

Uw hond laten masseren: Misschien klinkt het u gek in de oren en vindt u het een overbodige luxe. Er zijn echter weldegelijk voordelen te halen. Want niet alleen u heeft soms last van stramme of overbelaste spieren. Dat geldt net zo goed voor uw hond!

Voordelen hondenmassage

De voordelen van een massage voor uw hond, zijn vergelijkbaar met de voordelen die u als mens heeft van massage. Naast lossere spieren zorgt een hondenmassage voor verschillende effecten:

  • Verlicht eventuele stress en ontspant.
  • Het gedrag van uw hond verbetert.
  • Uw hond krijgt een betere doorbloeding.
  • Uw hond is minder gevoelig voor blessures.

Als uw hond net geopereerd is, heeft de massage een ondersteunende functie bij het genezingsproces. De hond voert bijvoorbeeld de afvalstoffen in zijn lichaam sneller af.
Let wel op dat de massage nooit de dierenarts vervangt. Als u ziek bent, gaat u ook niet naar een masseur maar bezoekt u als het goed is ook uw huisarts.

Hondenmassage in verschillende soorten

Als uw hond gewend is aan hondenmassage kan hij in slaap vallen tijdens de massage

Er zijn verschillende soorten hondenmassage voor uw hond. Zo heb je ontspanningsmassage, “zwangerschapsmassage”, speciale massage voor sporthonden, oudere honden of juist jonge honden.

Niet iedere hond vindt het fijn om een massage te krijgen. Afhankelijk van uw hond accepteert hij de massage wel of niet. Daarnaast zal de eerste keer voor uw hond zeker een beetje raar zijn. Als de masseur uw hond overtuigd heeft? Dan kan hij zelfs in slaap vallen tijdens de hondenmassage.

Ga terug naar het vorige menu: Masseur.

Ga terug naar de startpagina Masasge-gezonde-ontspanning