Massage gezonde Ontspanning

Door middel van zwangerschapsmassage kan de last van het zwanger zijn verlicht worden zodat je je weer ontspannen voelt en bijvoorbeeld rugpijn verlicht. © Hannes Eichinger

Zwangerschapsmassage

Zwangerschap een lust en een last? Harde buiken en bijvoorbeeld rugpijn zijn minder prettige kanten van het zwanger zijn. Een milde zwangerschapsmassage kan de last van het zwanger zijn verlichten, biedt ontspanning aan het lichaam met name van de borsten en een harde buik en helpt de huid soepel te houden. Tevens kan zwangerschapsmassage wonderbaarlijke momenten opleveren van fysiek en emotioneel contact met de baby in je buik al dan niet samen met jouw partner.

Effecten van zwangerschapsmassage

Zwangerschap is een periode van lichamelijke en psychische veranderingen. Deze kunnen pijn opleveren en behoorlijk vermoeien. Door je toenemende gewicht krijgen ook andere lichaamsdelen het zwaarder te verduren. Is het niet meer prettig om op je buik te liggen, dan heeft de massagetherapeut een speciale comfortabele stoel voor de zwangerschapsmassage.

Zwangerschapsmassage kan je in meerdere opzichten helpen zoals door:

  • pijn te verlichten;
  • harde buiken te verminderen;
  • spanning op borsten te verminderen;
  • rugpijn verminderen;
  • een rustmoment voor jezelf in te lassen;
  • huidverzorging van de oprekkende huid;
  • contact te leggen met de baby in jouw buik;
  • een moment voor jou en je partner samen.

Onder andere met tips voor houdingscorrectie kan de massagetherapeut mogelijk ook overbelasting door de zwangerschap verkomen.

Baby geniet mee tijdens zwangerschapsmassage?

Soms richt de baby in je buik zich naar de hand van de masseur en lijkt met de richting van de hand van de masseur mee te bewegen ©ingenium-design.de - FotoliaWonderbaarlijk genoeg lijkt de baby in je buik te kunnen reageren op de strelingen die een therapeut tijdens de zwangerschapsmassage geeft. Zo maak je fysiek en emotioneel contact met je baby. Het kind kan zich soms naar de hand op de buik richten en naar het lijkt zich mee te bewegen met de richting van de hand. Mogelijk is de warmte van de hand of energie die deze geeft voor de baby voelbaar. Aanraking, het gevoel gewenst te zijn, begint al bij een baby nog in de buik. Zonder aanraking kun je je geïsoleerd voelen.