Massage gezonde Ontspanning

Wat is massagetherapie?

Massagetherapie of holistische massagetherapie is een vorm van therapie die onder andere bestaat uit:

Met massagetherapie streeft de masseur ernaar het bewustzijn, de zelfkennis en het levensinzicht te vergroten. De essentie van massagetherapie is om gevoelens en emoties niet te bestrijden, te analyseren, te verklaren, uit te leven of te veranderen maar om ze tegemoet te treden en met aandacht te beleven. Voelen wat er te voelen valt. Ziekte en klachten worden niet gezien als toevallige mankementen maar als zinvolle signalen waarvan het onverstandig is om ze te negeren. De boodschap van uw lijf is maar voor één persoon verstaanbaar, u moet zelf op zoek naar uw intieme levensles. Wanneer iemand ziek is of iets mankeert, wil die persoon daar meestal zo snel mogelijk vanaf. Ziekte kan echter ook een signaal zijn om wat aan uzelf te doen. Zo kan een klacht iemand een mogelijkheid tot groei geven.

Nader tot uzelf komen met massagetherapie

Met holistische massagetherapie een klacht willen onderzoeken biedt mogelijkheden tot verandering en groei. U kunt te maken krijgen met lichamelijke of psychische klachten wanneer u geen balans heeft tussen uw gevoel en verstand, tussen dat wat u moet doen en dat wat u ook daadwerkelijk kunt. De manier waarop een persoon hierop reageert is voor ieder mens uniek.
Traditioneel is massage altijd gericht op ontspanning en het laten verdwijnen van moeheid of pijn. Holistische massagetherapie heeft een ander doel. Massage maakt voelbaar en versterkt de signalen van uw lichaam. Met holistische massagetherapie maakt u daar gebruik van en via aandachtig voelen legt u contact met uzelf en de klacht. Vrijwel altijd leidt dat tot een omslagpunt. Er komt een moment waarop het fysieke voelen overgaat in een ander voelen, dieper en completer. Lijfelijke informatie wordt dan getransformeerd in inzicht en zelfkennis. Massagetherapie wordt zo een therapeutisch proces met bewustwording als doel. Er wordt een beroep gedaan op uw vermogen om uw eigen verantwoordelijkheid en uw eigen drang naar groei en zelfstandigheid in gang te zetten. U komt dan niet meer naar de masseur om uw lichaam “te repareren”, maar om via de handen van de masseur nader tot uzelf komen.

Meer informatie over massagetherapie

Wilt u meer weten over massagetherapie of ervaren hoe dit voor uzelf is? Neem dan vrijblijvend contact op met de auteur van dit artikel:

Josje Rink

Massagepraktijk Summit, Elburg

http://www.massagepraktijksummit.nl/