Massage gezonde Ontspanning

Klassieke Zweedse massage

Ontspannen en rustgevend zijn de belangrijkste effecten van de Zweedse massage. Dit is de bekendste massagevorm. De Zweedse massage wordt ook wel klassieke massage genoemd. Deze vorm van massage is een weldaad voor het lichaam.

Zweedse massage: zachte massagevorm voor het hele lichaam

Met langzame, glijdende bewegingen wrijft de masseur over het lichaam en kneedt dit. De bewegingen gaan gewoonlijk met de bloedstroom mee, in de richting van het hart. Overigens wordt bij veel andere massages ook richting het hart gemasseerd om de bloedcirculatie te stimuleren.
Bij de Zweedse massage gebruikt de masseur veelal de basistechnieken effleurage en petrissage. Binnen de Zweedse massage werkt de masseur bijna uitsluitend met de handen en gebruikt dus geen ellebogen en/of de onderarm. De hele hand wordt meestal gebruikt.

Massageolie: glijmiddel voor massage

Massageolie maakt het gemakkelijker voor de masseur om zijn handen over de huid te laten glijdenMassageolie, crème of lotion gebruikt de masseur om de weerstand van de huid te verminderen. Zo is het makkelijker om de handen over de huid te laten glijden. Een goede masseur wrijft de olie in zijn handen eerst warm om te voorkomen dat u schrikt. Dit zou het ontspannende effect van de Zweedse massage verminderen.
De Zweedse massage is een vorm van massage die vooral een weldaad is voor het lichaam. In ons drukke bestaan kan de Zweedse massage een welkom moment van rust zijn.