Massage gezonde Ontspanning

Gezichtsmassage: een mooi (ontspannen) gezicht is een prettig gezicht

Met behulp van een gezichtsmassage worden afvalstoffen afgevoerd en de doorbloeding gestimuleerd. Ook voelt u u na een gezichtsmassage weer fit en fris. ©Yuri Arcurs - FotoliaHet gezicht is het deel van het lichaam waar letterlijk het meest tegen aan wordt gekeken. Het meest aansprekende deel van het menselijk lichaam. De Chinezen hebben er al in vroegere tijden een kunst van gemaakt, om karakter en gezondheid van het gezicht af te lezen. Dat noemt men gelaatskunde. Een gezichtsmassage zorgt ervoor dat u uw gezicht lekker kunt ontspannen. Daardoor zult u een zachtere uitstraling krijgen en er jonger uit gaan zien. Daarnaast kan het u ook helpen als u hoofdpijn heeft of als u last heeft van vermoeidheid.

Er zijn veel factoren van invloed op het gezicht. Denk aan: voeding, levensstijl (misschien slechte gewoontes zoals roken), emoties (fronsen van het voorhoofd, inhouden van tranen) en overige factoren zoals de zon. Om negatieve bijwerkingen van deze factoren te voorkomen is een gezichtsmassage van voordeel. Niet alleen zorgt een gezichtsmassage ervoor dat afvalstoffen worden afgevoerd, ook de doorbloeding wordt gestimuleerd. Na een gezichtsmassage zult u zich weer op en top fit voelen. En dat straalt van uw gezicht af!

Gezichtsmassage: thuis of bij de masseur?

Schoonheidsmassage draagt ook bij aan het behouden van een mooie huid © Natuurlijk kunt u voor een gezichtsmassage een afspraak maken bij een massagetherapeut. In principe kunt u ook prima een gezichtsmassage bij u zelf doen. Voor een optimaal resultaat is het belangrijk dat u uw gezicht en handen heeft gereinigd. Ook een gezichtsolie of crème is goed om te gebruiken. Hierdoor wordt uw gezicht iets minder stroef. Bedenk ook dat uw gezichtshuid gevoelig is. Daarom dient u vooral niet te hardhandig te werk te gaan. Hieronder een instructie om een gezichtsmassage uit te voeren:

  • begin ermee uw handen plat op uw gezicht te leggen. Uw handpalmen rusten onder uw kin en uw vingers bedekken uw ogen en raken uw voorhoofd
  • maak vervolgens een zijwaartse beweging, waarbij u uw voorhoofd strijkt.
  • ga terug naar de uitgangspositie en gebruik uw wijsvingers en middelvingers om van uw wenkbrauwen over uw voorhoofd richting uw haarlijn te masseren (opwaartse beweging)
  • maak met deze beweging langzaam een zijwaartse beweging naar uw slapen toe
  • als u bij uw slapen bent aangekomen maak dan enkele keren een cirkel, waarbij u uw slapen masseert
  • leg uw wijsvingers en middelvingers op uw neusvleugels en beweeg uw vingers via uw neusbrug naar boven. Volg de lijn van uw wenkbrauwen en eindig bij uw slapen.
  • leg uw middelvingers op uw wangen en maak een ronde beweging om uw ogen. Doe dit vooral niet te hard; vooral de huid onder de ogen is erg gevoelig!
  • gebruik na deze beweging vier vingers van elke hand (met uitzondering van uw duimen). U begint bij de kin en werkt langzaam naar boven via de zijkanten van uw gezicht richting uw oren waar u wederom eindigt bij uw slapen
  • tenslotte masseert u met de vier vingers van uw beide handen uw nek door vanaf de onderkant naar de nek langzaam de neklijn te volgen