Massage gezonde Ontspanning

Stoelmassage: kort maar effectief en kleding aan

Last van nek of schouders, hoofdpijn, stress, of bijvoorbeeld RSI een arm? Geen tijd en zin om te gaan liggen? Dan kan een korte stoelmassage al verbetering geven. Dat u bij een stoelmassage de kleding kunt aanhouden, deze makkelijk op een willekeurige plek kan plaatsvinden en kort maar effectief is, maakt stoelmassage ook zeer geschikt om te geven op de werkplek.

Een stoelmassage is bijvoorbeeld op uw werk ideaal om kort tussendoor toch even te ontspannen en uw productiviteit te verhogen. © nyul - FotoliaBij een stoelmassage concentreert de masseur zich op de gedeeltes van het lichaam waar u last van ondervindt. Elke klacht wordt serieus genomen en er wordt daarbij specifiek naar een oorzaak gekeken, zodat de klachten definitief verholpen kunnen worden. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan het corrigeren van uw werkhouding en het voorkomen van RSI en stress.

Stoelmassage: drukpunten masseren

Degene die gemasseerd wordt, kan de kleding aanhouden en rekenen op een ontspannende doch activerende massage. De stoelmassage bevordert de bloedsomloop en zorgt voor de aanvoer van zuurstof in de hersenen. Na de stoelmassage zult u zich weer fris en ontspannen voelen, waardoor de werkprestaties verbeteren.

De masseur die de stoelmassage verzorgt, concentreren zich vaak op het masseren van drukpunten vaak in de rug, schouders en nek. Dat zorgt voor een goede doorstroming en een lichaam dat in balans is, zowel lichamelijk als geestelijk. Stoelmassage wordt gegeven op hoofd, rug, nek, schouders, armen en heupen.

De grootste voordelen van stoelmassage zijn:

  • het kost niet veel, maar levert wel veel op;
  • er zijn geen hulpmiddelen nodig zoals olie;
  • stoelmassage vindt ter plekke plaats;
  • uitkleden hoeft niet;
  • u voelt zich ontspannen en fris en kunt hier op de werkvloer meteen gebruik van maken;
  • ter plekke kan aan de bron van klachten gewerkt worden, bijvoorbeeld de werkhouding.

Stoelmassage is een weinig tijdrovende manier om lichaam en vaak ook de geest te ontspannen.