Massage gezonde Ontspanning

Beauty: schoonheidsmassages

Beauty, schoonheid, wellness en genieten zijn ook begrippen die omschrijven wat massage voor een mens doet. Massage is dus meer dan een therapie in het kader van de gezondheid en meer dan een ontspanningsmiddel voor lichaam en geest. Schoonheidsmassage draagt ook bij aan het behouden van een mooie en een gezonde huid en een fraai uiterlijk. De gebruikte materialen van zogenoemde pakkingen of bij de schoonheidsmassage reinigen vaak de huid, verfrissen, kalmeren en voeden deze. Chocolade, honing en rhassoul modder zijn voorbeelden van stoffen die helpen de huid mooier te maken.
Chocolade is een stof die de huid mooier maakt ©Yanik Chauvin - Fotolia

Schoonheidsmassage betreft vaak het gezicht, maar ook de handen. Maar wanneer de knip het toestaat, laten we ons steeds vaker ook graag verwennen met bijvoorbeeld een chocolade- of honingmassage.

Lees meer over:

Ouderen: massage en anti-aging

Niemand wordt vrolijk van de tekenen van ouder worden die zichtbaar worden in onze huid. De rek gaat er uit (elastine wordt minder) en de huid droogt uit. Ook hier kan massage helpen. Door massage blijven huid en organen goed doorbloed. Tevens zorgt het stukje speciale aandacht voor uw lichaam er voor dat u goed in uw vel zit, wat een positief effect heeft op uw lichamelijke gesteldheid.

Beauty zonder massage: Leefpatroon aanpassen

Bewegen is naast massage goed voor uw gezondheid ©Oleg - FotoliaWanneer uw budget het niet toelaat om u te laten verwennen in een beauty salon, schoonheidssalon of sauna kunt u zelf en thuis zorgen dat uw huid er goed verzorgd uitziet. Simpele middelen voor een mooie huid zijn ook beschikbaar voor een klein budget:

  • goede en gezonde voeding;
  • regelmatig bewegen en goede doorbloeding van huid en organen
  • rust op zijn tijd (de schone slaapster heet niet voor niets zo);
  • niet roken;
  • weinig alcohol;

Uw huid er strak laten uitzien en deze een oppepper geven, kan zelfs op een heel simpele manier:
een wisseldouche met koud en warm water helpt bij huidproblemen. Een hele simpele methode om uw huid een oppepper te geven is afwisselend koud en warm douchen.