Massage gezonde Ontspanning

Vergoeding massagekosten

Zorgverzekeraars erkennen steeds vaker het belang van massage voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Voor massages binnen de behandeling van een fysiotherapeut zijn redelijke vergoedingsmogelijkheden. Binnen de alternatieve geneeswijze worden massages beperkt vergoed met een aanvullende zorgverzekering. Wist u trouwens dat de belastingdienst het voor werkgevers aantrekkelijk maakt om werknemers te laten masseren op de werkvloer?

Op deze pagina leest u over de vergoeding van massagekosten bij:

  • fysiotherapie
  • sportmassage
  • alternatieve geneeswijzen

Ook leest u over de fiscale voordelen van bedrijfsmassages en krijgt u tips voor kortingen in sauna’s en wellnesscentra.

Tip

Zeker weten wat uw zorgverzekering dekt? Raadpleeg uw polis. Afhankelijk van uw wensen is het verstandig uw verzekering uit te breiden met een aanvullende verzekering die massages deels of geheel vergoed.Welke vergoeding voor welke massage?

De vergoeding die u voor massagekosten kunt krijgen verschilt per massagevorm.

  • Fysiotherapie: Fysiotherapie wordt meestal ten dele vergoed. De hoogte van de vergoeding is afhankelijk van uw verzekering en kan variëren van enkele behandelsessies tot het hele behandeltraject. Massage wordt in elk geval sneller vergoed als het deel uitmaakt van het behandelplan van een fysiotherapeut. Een afspraak maken met de fysiotherapeut kan zonder verwijzing door een arts.
  • Sportmassage: Enkele zorgverzekeraars maken het mogelijk om kosten voor sportmassage te verzekeren en deze dus (deels) vergoed te krijgen.
  • Alternatieve geneeswijze: Heeft u een aanvullende verzekering? Dan kunt u (deels) een vergoeding krijgen voor behandelingen binnen de alternatieve geneeswijze. Denk aan acupunctuur en shiatsu. Massage is in de alternatieve geneeswijze een veel gebruikte behandelmethode.

Bedrijfsmassage fiscaal aantrekkelijk

Massage kan helpen om ziekteverzuim terug te dringen of te bekorten. Voor bedrijven is het financieel aantrekkelijk om gezondheidsklachten bij werknemers te voorkomen. Bijvoorbeeld door bedrijfsmassage.

Een stoelmassage en een reflexzonemassage mag de werkgever fiscaal onbelast aanbieden aan zijn medewerkers. De kosten verdienen zich door het positieve effect van massage terug. Zeker als je de mogelijke neveneffecten als verhoogde energie en motivatie meetelt.

Korting op beauty- en ontspanningsmassages

Bij een sauna of wellnesscentrum kunt u vaak een massage boeken. Voor een bezoek aan een sauna geven sommige zorgverzekeraars kortingen. U kunt ook andere kortingen zoeken. Kijk bijvoorbeeld eens op websites als Uit met korting of Gratis naar de sauna.

Vergoedingen van massages in beautysalons en schoonheidspraktijken zijn ons niet bekend. Weet u iets dat wij niet weten? Tip ons!