Massage gezonde Ontspanning

Massages: gezondheid, ontspanning, schoonheid

Massages zijn er in allerlei vormen. Van oosters tot westers, van ontspannend tot genezend. Op deze website geven we een overzicht van de soorten die er zijn. Zo kunt u inschatten welke massage het beste bij uw situatie past.

Massage: verschillende doelen

Massage is vanuit verschillende invalshoeken ten bekijken. Zo kun je een onderverdeling maken in massages op basis van het doel dat ze hebben.

De naam van onze website Massage-gezonde-ontspanning.nl maakt al twee belangrijke doelen duidelijk:

Beauty is het derde doel. Daar hoort de schoonheidsmassage bij.

Verbreedt uw kennis over massages en ontdek de toepassing die het beste bij uw situatie past.

Alle massages zijn erop gericht u beter te laten voelen en eventuele pijn te verlichten.©Yanik Chauvin - Fotolia

Therapeutische massage

Met massage de gezondheid bevorderen? Dit noemen we op deze site de therapeutische of medische inzet van massage. Deze is gericht op het verminderen of verhelpen van lichamelijke klachten bij aandoeningen, ziekten of blessures. De nadruk ligt dus op de, vooral fysieke, genezende werking. De therapeut concentreert zich op spieren, gewrichten en weefsels en stimuleert de doorbloeding. Vaak maakt deze massage deel uit van een behandelplan.

Sportmassage hebben we op deze site ook onder de therapeutische massage opgenomen.

Binnen de alternatieve geneeswijzen zoals acupunctuur en shiatsu kunnen lichamelijke klachten ook worden verminderd met massage. In de visie van de alternatieve, natuurgeneeswijzen hangen lichamelijke en niet-lichamelijke klachten echter nauw met elkaar samen.

Tip

Daar waar de reguliere artsen uitgedokterd zijn of stoppen bij het voorschrijven van medicijnen, kan de alternatieve natuurgeneeswijze met massage misschien een zinvolle toevoeging zijn. Lees meer over  alternatieve geneeswijzen.

Tip

Verdiep u ook eens in het verschil tussen westerse en oosterse massages. De visie op het onstaan en herstel van ziekten en aandoeningen verschilt namelijk voor westerse en oosterse geneeswijzen. 

Overeenkomsten massages

Alle massagetechnieken richten zich in meerdere of mindere mate op:

  • lichamelijke en/of geestelijke ontspanning
  • het verwijderen van afvalstoffen uit het lichaam
  • een verbeterde bloedsomloop

Ontspanningsmassage

Ontspanningsmassage werkt het best wanneer u lichamelijk en geestelijk kunt ‘loslaten’. Ontspanningsmassage helpt ontstressen en is sterk gericht op welzijn. Door te ontspannen kan energie beter doorstromen. Lichamelijke ontspanning leidt vaak tot geestelijke ontspanning. Na een enkele massage voelt u het verschil vaak al. Ontspanningsmassage is meestal als losse sessie te ondergaan.

Beautymassage

Een mooie huid ? Massages met voedende olie en crèmes kunnen hier zeker aan bijdragen. Beautymassages doen meer dan mooi maken alleen. Een goede doorbloeding van de huid is ook gezond. En wat te denken van het positieve effect op uw gemoed als u tijd voor uzelf neemt? Natuurlijk kan een massage niet compenseren voor ongezonde gewoontes, zoals roken en te veel zonnen. Schoonheid werkt door in een ontspannen en uitgerust lichaam. De schone slaapster heet niet voor niets zo.