Massage gezonde Ontspanning

Massage cursus

Het geven van een goede massage is een vak waarbij de nodige kennis en kunde bij komt kijken. Het hebben van een goede opleiding komt het werk dan ook kwalitatief ten goede en daarnaast is het vertrouwen van klanten meer aanwezig. Een massageopleiding kunt u volgen op verschillende niveau’s. U kunt een korte cursus volgen, maar ook een HBO opleiding. De mogelijkheden voor een massageopleiding zijn volop aanwezig in het hele land.

Een basis massagecursus kan al in 2 dagen voltooid worden. Tijdens bijvoorbeeld een weekend kunt u een massagecursus volgen waarbij u leert om een volledige massagebehandeling te geven aan familie of vrienden, zonder daarbij veel kracht te hoeven zetten. Leren masseren is een ervaring waar u energie in moet steken door theorie en praktijk af te wisselen. Tijdens een massagecursus leert u enkele technieken toepassen. U leert daarnaast een aantal handgrepen correct uit te voeren. Bovendien leert u welk effect een massage op een lichaam heeft en wat ontspanning met zich meebrengt.

Tijdens de basis massagecursus leert u werken vanuit een goede basishouding. Verder leert u uw lichaam en uw kracht te gebruiken bij massages en veel nieuwe technieken waarmee u de massage kunt opbouwen en uitbreiden. Bij een massagecursus is het ondergaan van een massage even belangrijk als het geven van een massage. Zo kunt u namelijk de tijdens de massagecursus geleerde technieken aanvoelen en weet u wat u doet met een lichaam.

Tip

Masseur zoeken en vinden?
Meteen op zoek naar een masseur? Vul in een van onze bedrijvengidsen: Uw-adres, Faxgids, Infotex of Web2day uw woonplaats en het trefwoord masseur in om te ontdekken welke masseur bij u in de buurt zit of lees verder bij masseur vinden.