Massage gezonde Ontspanning

Hammam-massage

Omdat reiniging bij de hammam-massage centraal staat, behoort een flinke scrub tot het massageritueel ©Leah-Anne Thompson - FotoliaDe hammam-massage (hamam) biedt zowel een fysieke als mentale ontspanning, bevordert de gezondheid en vooral het gevoel van welzijn. Op een warme stenen, meestal marmeren, plaat moet u liggen om de hammam-massage te ondergaan. Het lichaam reinigen is het belangrijkste doel van de massage. Een flinke scrub van de huid maakt deel uit van het reinigings- en hammam-massageritueel.

Een hamman-massage kunt u in Nederland vooral ondergaan in sauna’s en wellness-centrum. De hammam-massage is in onze cultuur vooral een weldadige vorm van ontspanning en in de Arabische cultuur een reinigingsritueel in de hammam, het badhuis. Meer weten hoe u uw lichaam met hammam-massage superschoon en ontspannen krijg? Lees verder.

De Oosterse hammam

De Oosterse hammam is een speciale badplaats, die al duizenden jaren geleden bij de Arabieren en de Turken bestond. Ook de oude Grieken en Romeinen hadden dergelijke badhuizen. Het badhuis heeft naast reiniging van het lichaam met name ook een sociale functie en is een ontmoetingsplaats. In Nederland zijn er niet zoveel hammams. De vakantieganger naar bijvoorbeeld Turkije kan daar wel makkelijk naar de hammam gaan of treft er zelfs een in zijn vakantiepark aan. In de traditionele hammam baden mannen en vrouwen gescheiden.

Tip

Wie op vakantie een hammam-massage wil ondergaan, kan dit het beste doen aan het begin van de vakantie. Een hammam-massage scrub gaat niet echt zachtzinnig. Zonde van uw mooie bruine huid.


Hammam-massage meestal in sauna of wellness-centrum

De hammam massage is in Nederland vooral gericht op ontspanning, terwijl het in Arabische landen een reinigingsritueel is © Sandra Kemppainen - FotoliaDe ruimte waarin een hammam-massage plaatsvindt, heeft meestal gedimd licht voor een rustige sfeer. De ruimte is warm en vochtig om de poriën te openen. Liggen op de stenen plaat lijkt niet echt comfortabel, maar de warmte van de plaat doet u al snel de hardheid van uw massagetafel vergeten.
Door de hitte van de steen ontspannen spieren en worden gewrichten soepel. Zo is het dus mogelijk om het lichaam optimaal te kunnen masseren. De hammam-massage verloopt volgens een zeer oude traditie en techniek. Onderdeel van de massage is een wasritueel met een speciale zeep die u bijna laat verdwijnen onder een laag van zeepsop.

Een ander onderdeel van de hammam-massage is een krachtige scrub om dode huidcellen van de huid te verwijderen. Dit gebeurt met een ruwe washand of een speciaal soort spons. De bloeddoorstroming wordt gestimuleerd, spieren raken verder ontspannen. Een hammam-massage levert een super-schoongevoel op.