Massage gezonde Ontspanning

Aquamassage

Dat lome, ontspannen gevoel na een uurtje zwemmen vangen in een massage? Dat kan. En wel met de aquamassage. Wist u dat er aquamassages bestaan waarbij er nog geen spatje water op u terechtkomt?

Wat is aquamassage?

Aquamassage (ook wel ‘watermassage’ of ‘hydromassage’) gebruikt warm water om druk uit te oefenen op de huid en spieren. Net als andere massages zorgt ook deze vorm dat de spieren ontspannen en beter doorbloed raken. Omdat het water warm is, ontspant het lichaam vaak extra snel.

Soorten aquamassage

Het woord ‘aquamassage’ wordt voor verschillende soorten massage gebruikt. Onder andere voor:

  • Waterstralen die rechtstreeks het lichaam masseren, bijvoorbeeld de stralen uit de zijkant en de bodem van een bubbelbad.
  • Een masseur of therapeut die massages in het water geeft, waar de cliënt volledig ontspannen is.
  • Een watermassagebed waarop men gaat liggen en waarbij de waterstraal door een dikke kunststof laag voelbaar is. Deze massage kan volledig gekleed plaatsvinden. En – belangrijk – u gaat droog weer naar huis. Moeilijk voor te stellen? In dit filmpje over de Aquatizer QZ-220 krijgt u een indruk van hoe het werkt.

De Aquatizer is bedoeld voor een medische toepassing, maar er zijn ook genoeg wellnesscentra die massages aanbieden in een soortgelijk apparaat. Bij sommige ligt u op uw rug, bij anderen op uw buik, zoals in een zonnebank, en komt het water van boven op uw rug.

Fysiotherapeuten en oefentherapeuten gebruiken water weer op een andere manier als ze hun patiënten behandelen. Ze geven dan hydrotherapie.